Gratis nalaten en schenken:

Schenk aan de vzw Vrienden van Zoutleeuw, zo beschermt u het Leeuwse erfgoed.

Vanaf 01.07.2021 wordt in Vlaanderen het fiscale voordeel van een duolegaat afgeschaft. In de plaats daarvan kunt u vanaf  dan wel tegen 0% iets schenken of nalaten aan de vzw De Vrienden van Zoutleeuw als goed doel.

Afschaffing fiscaal voordeel duolegaat

 

Een duolegaat was een techniek die hoofdzakelijk toegepast werd door wie geen afstammelingen heeft. In dat geval betaalden broers/zussen, neven/nichten of andere verdere of niet-verwanten bijzonder hoge erfbelasting (tot 55%). Dit was voordelig omdat onze vzw slechts 8,5% successierechten betaalde. De Vlaamse regering heeft de techniek van het duolegaat vanaf 1 juli 2021 afgeschaft. Dit geldt voor overlijdens vanaf 01.07.2021, dus ook als uw testament van vr die datum is.

 

Komt in de plaats: gratis nalaten en schenken aan goede doelen

 

Om te vermijden dat door het verdwijnen van dit fiscale voordeel de goede doelen heel wat geld mislopen, wordt in Vlaanderen vanaf juli 2021 de erfbelasting (die nu nog 8,5% is) geschrapt voor goede doelen. Liefdadigheidsinstellingen zullen dus niet meer moeten betalen op wat ze erven. Ook schenken aan een goed doel kan vanaf dan gratis i.p.v. nu tegen 5,5%.

 

Contact opnemen met uw notaris

 

Heeft u momenteel al een testament met duolegaat of wenst u te schenken of een nalatenschap aan onze vzw te doen, dan neemt u het best ccontact op met uw notaris. Erfrecht is een ingewikkelde materie. De erfenisrechten hangen van verschillende factoren zoals de graad van verwantschap en de regio waar u woont. Wij raden u aan een notaris te raadplegen, hij zal u het advies geven dat het beste overeenstemt met uw wensen.

Sic est conservata ars Lewensis

Home

1.  Wie zijn wij?

2.  Doel van de vereniging

3.  Realisaties

4.  Collectie

5.  Vervreemde objecten

6.  Lid worden

7.  Contact

8.  Links

9. Actualiteit

 

 

 

 

 

Copyright - Guido Coningx

De Vrienden van Zoutleeuw v.z.w

Home Duolegaten